måndag 18 juni 2012

Fantastisk helg!

Denna helg har varit fantastiskt rolig och intensiv! Lördagen var något utöver det vanliga och jag hade en adrenalin nivå på sällan uppnådda nivåer.

Jag har dessvärre inte så många bilder just nu, utan det kommer under veckan. Men vi började lördagen med att samlas upp i Malmö kl 08,00 för avresa mot Mölle. Det var då jag, Christoffer, Joakim och Carl som startade färden och plockade upp vår guide Jon i Helsingborg och sista deltagaren Jesper i Höganäs.

Carl, Joakim, Jag, Jesper, Christoffer

När vi kom fram i Mölle och och hade följt skogsstigen en bit in så öppnade sig utsikten och vi såg hav överallt. Det innebar också att det var ett stup rakt ned framför oss!! Kan ju säga att jag fick lite funderingar om hur f**n det skulle gå att ta sig ned där. Klippväggen var lodrät ned och 25-30 m hög.

Men vi fick gå ned och kolla på när vår guide firade sig ned och sedan fick vi en genomgång på botten om hur man använder selen osv. Därefter var det dags, vi gick upp och sedan i tur och ordning firade vi oss ned längs klippkanten. Här gjorde Jon (vår guide) ett kanonjobb och hängde ut över kanten och hjälpte oss helt med vad vi skulle göra och tänka på.

Precis över kanten var känslan ganska nervös och hade man haft pulsklockan hade den troligtvis visat nära maxpuls, haha. Men när man väl kommit ut på väggen var det inte så svårt och man kunde relativt snabbt fira sig ända ned.

Måste ju säga, Vilken underbar känsla som infann sig i kroppen då!!

Här firar sig Jesper ned, i röd hjälm står Jon och hjälper

Efter denna grymma upplevelse var det dags att dra sig mot Malmö igen. Men först stannade vi upp och grillade lite korv.


Nu åkte vi till genarp strax utanför Malmö där vi hade Mountain bike i planerna. De hade riktigt bra leder för Mtb där vi fick både lite komplicerade tekniska partier och snabba fina partier i skogen. Första mtb passet för nybörjare är väldigt utvecklande, och jag kände stor stor skillnad på hur körde i början kontra i slutet. Men för en som bara är van landsvägscykling var det här något helt annat och även här var adrenalinnivån på grymt höga nivåer när man åker i full fart över stockar och stenar! 
Tiden flög förbi och vi hade strax kört i 4 timmar och det var dags för hemfärd.

Behöver jag säga att jag sov rätt skönt den natten?!

Söndag: Klockan 9 söndag möttes vi sedan upp för frukost på Mormors stenugnsbageri, för att sedan dra oss till uthyrning av kajaker i Malmö. Nu var det alltså dags för kajak-paddling. Här blev det 2 varv i kanalen runt Malmö innerstad. Det tog ca 1h / varv, så efter 2 timmars paddling kunde vi aningen trötta i överkropparna ta oss upp ur vattnet igen. 

De andra 4 gav sig sedan ut till bokskogen för 1-2h löpning som jag dessvärre inte vågade mig på riktigt än för mina knän som inte läkt sig klara. 

Men man kan sammanfatta helgen som en av de roligaste jag varit med om i upplevelseväg. Mycket adrenalin och slitande med kroppen! Underbart :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar