fredag 15 juni 2012

Föreläsning på Köpenhamns Universitet

(Bilden är från annan föreläsning)
Igår var det föreläsning på schemat, för Danish institute for study abroad i Köpenhamn. Jag hade i uppdrag att prata om hur kroppen reagerar på träning och sen specialisera det lite på träning/aktivitet för barn och ungdomar.

Det var en spännande föreläsning som även jag lärde mig en hel del på. Dels fick jag innan fördjupa mig lite i ämnet med framförallt vad endorfiner och dopamin gör för kroppen och hur det bildas etc. Men den stora utmaningen var såklart att det var 30 amerikanska studenter som lyssnade, vilket innebar att jag blev tvungen hålla den på engelska. Normal engelska är relativt lätt att prata i diskussionsform, men när man sedan ska lägga in massa studier och "professors språk" blir det genast lite mer avancerat, haha.

Så första 45 minuterna var föreläsning och de sista 45 minuterna var övningar för hur man kan träna barn med speciella behov, samt normalt bara barn och ungdomar generellt. Allt från "Spagetti toes", situps med målet att flytta saker till trampa på tå utmaning utövades.

Första delen gav bra information och när de sedan under andra delen fick göra sakerna jag pratat om själva kunde de lättare förstå vad jag menade, och sätta sig in i mer hur barn/ungdomar tänker och vad de kan behöva. Övningarna blev riktigt uppskattade och det var en väldigt hög stämning bland alla med mycket skrattande och positiv respons, vilket var riktigt kul för även mig.

Sammanfattningsvis verkade de riktigt nöjda och jag blev en mycket nyttig erfarenhet rikare. Har väl samtidigt bestämt mig för att på något sätt bli bättre på att prata engelska också, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar