måndag 18 februari 2013

Dag 1 - Första passet med gruppen & Invägning

Dag 1 av Viktkampen 2013, Petra 2013-02-18


Dag 1

Vilken start.... tidigt anlände jag till de vackra Pildammarna i Malmö och mötte upp Dan och de andra deltagarna. Jag tror inte att jag efter denna resa kommer att sätta foten där igen men vem vet, jag får kanske längtan tillbaka att springa de 1,8 km runt dammarna.
Jag har joggat/lunkat några hundra meter av dessa idag. Inte mycket men tänk i augusti när vi är framme vid slutet då, då springer jag de 1,8 km enkelt. 
Jag tänkte innan passet att det kommer att gå åt skogen. Det gick bättre än åt skogen, det gick faktiskt bra tänker i alla fall jag. Visst va de lite trist se ryggarna på de andra deltagarna men jag va inte långt efter och jag gör ju inte detta för att va bäst utan för min skull. 
Jag ska ju tävla mot mig själv och vinna! Men draghjälpen av att jobba i grupp kommer helt klart att vara en fördel.

Efter passet tänkte jag då har jag klarat av detta men snabbt kom nästa tanke, oj jag ska ju göra det igen. Och som den positive och stöttade tränare som Dan nu är säger han uppmuntrande... Det är bara 51 pass kvar. Och faktiskt så kan jag såhär någon timme senare känna att ja, jag längtar efter nästa pass.

Invägningen gick bra med Dan. Ja inte bra kanske om man tänker på vikt och måttresultaten men jag klarade stå på vågen framför honom och han kunde ta mina mått utan att jag dog av skam. 

Och som nästa steg ska jag nu offentliggöra dessa siffror och det gör jag inte med glatt sinne utan det är nästan lite ångestladdat. Men det är nästa demon att besegra - att våga erkänna de på allvar och inte blunda för det.  Jag måste ju acceptera för att kunna förändra.

Vikt:   128,9
BMI: 47,9
Midja: 131 
Stuss: 138
Lår:    77
Vad:   44
Biceps   46

Ordnade idag något mer att jobba emot. Nappade på en väninnas förslag att hänga med på Lundaloppet i Maj. 

// Petra

9 kommentarer:

 1. Heja Petra!
  Fantastiskt modigt och du kommer att klara det!
  Bra jobbat! <3 kram Martina

  SvaraRadera
 2. Fy för tusan vad jag beundrar Dig för Ditt mod, Din styrka och Ditt jävlar anamma! Det här kommer Du att lyckas med. Inte bara för att Du har börjat med detta utan för att Du är SÅ jäkla stark, stolt och modig! Go for it!
  Kram Ritha

  SvaraRadera
 3. Du är BRA!!! Och jag är en av dina stora fans som blir glad av att ha dig som vän. Heja heja Petra! Du inspirerar...:)//Åsa

  SvaraRadera
 4. Verkligen modigt Petra och utlämnande som du själv säger. Men du har inget att skämmas över! Du jobbar oerhört mycket med dig själv för att må bra och det här är ett stort steg på vägen <3
  Kram

  SvaraRadera
 5. Lycka till Petra och så modig du är! Jag hejar på dig /Marithas syster

  SvaraRadera
 6. Heja och massa PEPP! Jag blir inspirerad av dig <3 massa kramar
  Marie

  SvaraRadera
 7. Detta fixar du! Många Kramar Madde B

  SvaraRadera
 8. Det är verkligen modigt och starkt av dig. Du kommer klara detta. kram från din gamle klasskompis Carina Wallin Nilsson

  SvaraRadera
 9. Tack alla för ert stöd! //Petra

  SvaraRadera