fredag 15 februari 2013

Petras hälsokamp - viktkampen 2013

Nu startar ju som ni kanske vet Viktkampen 2013 på söndag 2013-02-17 och ni kommer här att få följa en av mina deltagare vid namn Petra över hela 6 månaders tid, men ca 2-3 inlägg här i bloggen per vecka. Det kommer bli en väldigt spännande färd som rekommenderas att läsas :-)
Petra,
Jaha då är det dags att ta nästa steg i min resa mot en sundare livsstil och en minskad vikt. Historien är lång... för lång att ta här och nu. Bitvis under min resa framöver kommer jag säkert att reflektera över det som varit men fokus nu är framtiden. Mitt mål är givetvis att väga mindre och det kommer jag att lyckas med såklart, jag kan ju inte gå in i detta arbete med tanken att jag hoppas att det ska gå.
Varför hoppar jag på detta? Detta både skrämmande och samtidigt spännande deltagande i Viktkampen 2013.
Jo det enkla svaret är att jag har en underbar vän! En vän som skapat denna möjlighet för mig. I januari satt vi på en krog i Lund och sa till varandra: i år är det vårt år.  Och vem är jag då att tacka nej till en sådan chans som detta är att komma vidare i mitt arbete med mitt mående. Ja för det är mitt mående jag ska fokusera på numera. Vikten har varit mitt fokus i allt för många år. Ätstörningar, bantning, diet, you name it. Precis som för många andra givetvis, har det tagit för stort fokus i livet. Men vet ni! Inte längre. För i år är det mitt (vårt) år!

Viktminskningen ser jag numera som ett kvitto på ett bättre mående, ett resultat av ett bra utfört arbete.
Troligen kommer PT -Dan att köra ett visst viktfokus såklart. Annars hade de inte kallats viktkampen förstås. Men jag ska inte låta mig själv falla i den fällan igen, att jaga kilo. Fast han är säkert klok Dan. Han arbetar ju med sånt här så vi ska nog få ett gott samarbete. 


Nu skulle jag ju inte skriva om min historia! Men jag måste bara säga. Jag har valt att avstå en gastric bypass operation. Eller nej fel. Jag har sagt nej till två erbjudanden och det av många olika anledningar. Bara det skulle kunna bli en novell som jag inte ska skriva nu. Jag tror att hårt arbete, äta rätt och leva sunt är en bättre väg. Den andra vägen med operation är säkert bra för många men nä... jag tror inte på den vägen. Jag har ätit mig till den vikt jag har idag. Då får jag jobba bort det också. Alla gör sina val men mitt val och min övertygelse är att detta sätt är det rätta.
Jag har klarat det ganska bra hittills. 35 kg bort. Nu har det stått still ett tag och motivationen har saknats. Men jag känner den är på gång igen. Viljan bubblar under ytan och med Dan och det stöd som finns i en grupp kommer jag att lyckas hitta motivationen fullt ut igen.
//Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar