lördag 11 augusti 2012

Stockholm Extreme

10-11 aug var det så dags för Stockholm Extreme. En multisporttävling som skulle pågå mellan 24-30 timmar och innehålla löpning, cykel, mountainbike, kajak, simning, roddmaskin på medborgarplatsen samt trapplöpning uppför en 80m hög byggnad efterföljt av att fira sig ned på utsidan av byggnaden. Man ska dessutom orientera sig fram själv till alla kontroller som fanns utmärkta på kartan. Hela tävlingen består av lag om 4 personer där minst 1 måste vara av det motsatta könet (om man vill vara med i proffsklassen, amatörlag får innehålla 4 pers av samma kön) Låter helt enkelt som ett hur kul upplägg som helst :-)

Det var tänkt att jag skulle varit med som jag skrivit här tidigare i bloggen. Dock fick jag kasta in handduken helgen innan när mina knän sa stopp för denna extrema träning som följer med en sådan extrem tävling. Det var naturligtvis tråkigt. Men mitt lag har fått en stor lärdom av att vara med i år och kommer komma tillbaka starkare, kanske inte nästa år, men i framtiden. Det är otroligt mycket att tänka på med kläder, utrustning, orienteringsupplägg etc som bara erfarenhet kan ge lärdom om.

Vårt lag tvingades alltså tyvärr att bryta efter 13 timmars tävlande kl 01 på natten. Detta pga lite dålig planering med kläder på "basstationerna" samt orienteringsmissar som tog onödigt långt med tid. 

Team Silva som vann tävlingen kan man inte annat än imponeras över. Trots att det gått 24 timmar sedan de startade tävlingen när de kom i mål såg de knappt berörda ut. Klart de har haft det tungt de med, men det märktes tydligt att de tillhör världseliten och var vana att hantera sina kroppar efter långa timmars tävling. Kul att se sådana elit tävlande!!

Nu reser vi hem med en nyttig erfarenhet rikare :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar