måndag 19 september 2011

Idrottspsykologi

Idag inledde jag kursen Idrottspsykologi på Malmö högskola. Det vi berörde idag var hur olika grupper egentligen fungerar och hur man som tränare kan agera för att få med alla i gruppen på bästa sätt, för att få maximal prestation av alla.

Jag tycker det är väldigt intressant med psykologi och hur det påverkar alla inom idrotten. Det är dock en hel uppsjö av akademiska ord/ordspråk som man bör lära sig för att få ut det mesta av kursen.

Den här utbildningen kommer göra att jag sen bli ännu bredare i min kunskapsbank inom träning, hälsa och idrottande. Vilket gör att jag kommer kunna rikta in mig mer mot att utveckla t.ex idrottslag i framtiden :-)

2 kommentarer:

 1. Hittade hit när jag googlade överansträngd Piriformis.
  Har haft problem med höft/skinka och där smärtan strålat ner längs med benet fram till knät.
  Detta har varit ett problem sedan början av sommaren (efter att jag dubblerat min träningsdos). Smärtan har oftast försvunnit efter att jag blivit varm ca 2 km löpning.
  Nu efter ett par månader har det blivit bättre. Smärtan är inte lika påtaglig.

  Nu har det istället dykt upp en känning i vänster baksida lår. Känningen sitter relativt högt upp mot skinkan. Det stramar lite ...

  Kan det vara falsk ischias? Piriformis? Kan smärtan hamna på varsitt ben?
  Naprapat kanske jag borde uppsöka

  SvaraRadera
 2. Hej Mikael.
  Det kan mycket väl vara falsk ischias som kommer från stela muskler eller liknande. Svårt för mig att bedöma något bara såhär, men du kan ju testa att stretcha sätesmuskulatur och baksida lår lite mer och kontinuerligt för att se huruvida det hjälper. Hjälper inte det så tycker jag du ska boka tid hos någon för att få reda på lite mer vad det kan vara.

  SvaraRadera