tisdag 15 oktober 2013

Petra - viktkampen 2013 del 2.Ikväll har jag gjort ett bra val. Efter en galet tuff och stressig dag på jobb var energin som totalt bortblåst ur kroppen. Allt i kroppen talade till mig att köra hem istället för att hitta mot Malmö och träning. 
Orken räckte knappt till att resa mig upp från stolen jag landat på när jobbdagen äntligen var till ända. Men till slut övertalade jag mig själv att jag skulle köra till träningen. Och det är jag så glad för i efterhand. Jag fick en massa ny energi av passet. Dessutom var det ett pass helt i min smak. Mycket styrka och övningar som gav mig känslan tillbaka av att jag är stark och att jag kan. Vi arbetade en hel del med parövningar - kul! Man tänker inte på att man tränar på samma sätt när övningarna är roliga. Vi avslutade med stafetter. Vi kom rejält efter det andra laget men jag kände ingen skam för det inte. Så nöjd med att utföra och genomföra hela övningen och på ett bra sätt. Som några i gruppen sa.. Minns du Petra, när vi började och knappt kunde gå runt Pildammen och idag tävlar vi med stafetter och jag tyckte själv att jag är ganska snabb i alla fall. Jag klarade alla 4 rundor som vi skulle. Jag är NÖJD!

Jag är verkligen på gång igen med kost och börjar få styr på att förbereda och ordna med mat så det blir bra matval. Hinner oftast nu att fixa med mig lunchlådor. Jag väljer bra mat allt mer. Undviker tillsatser och satsar på rena och naturliga produkter. Minskar kolhydrater markant genom att undvika ex bröd och minska intag av pasta och potatis etc. Har läst in mig en del på vilken kost som hjälper till med självläkning. Att äta sig frisk är min plan, inte börja medicinera för åkommor som man mest troligt kan fixa med hjälp av att ge kroppen bättre kostintag. Tänker på det jag lärde mig på föreläsning förra helgen. -Ge kroppen den information (mat) som den behöver för att utföra sitt uppdrag. Ge inte kroppen onödig information som den inte kan hantera. Tänkvärt!!


Ska jag göra ett val att varva ner och vila och undvika stress är det viktigast att prioritera sin hälsa. Inte att avstå det som ger energi. Det är energibovarna som jag måste släppa taget om och säga nej till!! Så jag kör på med tränandet även om orken tryter och att jag  tänker under passet och innan att jag vet att jag kommer må så mycket bättre efter att jag hunsats rundor med av våra kära slavdrivare. 

//Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar