tisdag 29 oktober 2013

Mot målet.. Petra - viktkampen 2013

Ser ni någon skillnad? Mars-oktober 2013
Jag har haft en mer krokig väg denna vända, del 2 av viktkampen. Turbulens i känslor och stressigare än någonsin känns det som med många järn i elden. De som känner mig vet att det aldrig är lugn och ro direkt. Men denna höst har varit värre än nånsin skulle jag tro. Ändå har jag stått starkare och klarat det på ett sätt som jag aldrig gjort förr och det handlar säkert mycket om att jag är igång med träning och fokuserar på mitt välmående. Gällande kost har jag inte gjort alla de rätta sakerna men jag har inte heller som tidigare valt att döva och dämpa känslor, ångest och stressen med mat. Jag har inte gått ner i vikt i den takt jag önskat. Jag är ändå nöjd med att ha klarat 4 kg på denna tiden. Men....

När vi inledde del 2 av viktkampen satte vi upp nya mål. De jag satte upp ska jag ha nått nästa söndag när det är min födelsedag. Gällande mitt viktmål att gå ner 6 kg tills dess så har jag idag en vecka innan 2 kg dit. Attans.. det kommer bli en tuff vecka men nog tusan ska det gå. Med lite tips från Dan gällande kost och träning så kör jag nu på. Det ligger ju både lite prestige i det och även en vinst/förlust möjlighet/risk. Om jag klarar det lovade mamma att jag ska bli bjuden på födelsedagsmiddag på Elysee och förlorar jag så är de jag som står för notan. Så nu kör jag på som attans. Några mål klarade jag ganska tidigt - att jogga 5 km spåret i skogen här utan att stanna upp eller gå. 20 armhävningar har jag klarat. Byxor jag ville i har jag fått på men inte kunnat knäppa än. Och jag hade en vild plan också att klara jägarvila i 8 min. Det va nog lite optimistiskt men men det är mycket som står på spel här nu... jag kör på!

Träningarna i veckan:

Måndag...
trasig bil så blev hemfärd och fix med det. Inte kul.
Torsdag... 
Träning med Christoffer. Vi körde Jägarbuss. Tuff övning men jag klarade bättre denna gång även om inte hela övningen fullt ut. Fick hoppa av sista 300 m då jag fick galet kramp/håll i magen. Sån smärta.
Söndag... 
Träning med Dan efter invägning. Ett tufft pass med mycket benstyrka. ABC och andra roliga moment. Dan sa det var ett hårt pass så skönt att höra då jag trodde jag skulle svimma och behöva kräkas. Jag har helt klart sovit för dåligt inför detta pass.. kroppen va inte med fullt ut. Men jag är nöjd med min insats.

Idag blir det upp nu ur sängen och ut och jogga några kilometer innan frukost. En mycket nyttig sådan. Yoghurt, frö och nötter. Med lite kokosolja och bär. Mums.


Mot målet!! 2 kg mindre på söndag. Nu är jag peppad till tänderna. Det går!

//Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar