torsdag 10 oktober 2013

Petra – viktkampen 2013 Vila..
Jag fick av flera anledningar skäl att ta lite vila. Kroppen är i olag och jag har av ålderns visdom lyssnat på den. Återhämtning och byggt upp nya krafter. Det är i alla fall det jag hoppas på.
Halsproblem har jagat mig hela våren och så var det dags igen förra veckan. Trötthet och massa måsten med jobb gjorde att jag  däckade. Vila har jag gjort och är nu både i psyke och fysik redo hoppas jag. Håll tummar och tår för detta ska va över nu med krämpor.

Jag fick i veckan som gick påbörja en 3 månader lång antibiotika kur mot hudproblem. Det känns inte helt rätt i mig att göra det. Känslan säger nä och även förståndet. Jag har en period ätit lite sämre på grund av massa stress och oro och det har jag känt gett mig biverkningar i form av sämre hud och mående i övrigt. Trötthet etc. En ond cirkel var på väg att bildas där kost och träning fick stå till sidan för annat då orken inte räckte till. 
I söndags var jag på en föreläsning… rätt i tid kanske för mig.. om den självläkande människan. Jag har försökt ett längre tag att fokusera bort alla mat profeter och kost rådgivare då detta är en trigger för stress i mig. Alla år av ätstörningar har gett nog av att testa och lyssna på alla metoder och dieter och allt vad man ska göra för gå ner i vikt och må bra. Därför fick jag ett tag stänga av. Välja att lyssna till mig själv och det jag lärt mig och känt fungerat på mig. Jag har inte varit redo att anamma och testa en massa olika saker. Lchf, 5:2 och allt som är populärt nu utan valt att köra min egen beprövade vetenskap och erfarenhet. Att äta allt men inte alltid. Men… Nu måste jag tänka mera på vad kroppen behöver. Och lyssna och testa det som stämmer överrens med vad jag vet att jag kan klara utan att hamna tillbaka i tvång och olust kring ätande och dåligt mående för att misslyckas etc.
Jag har kommit fram till att vissa saker kan jag utesluta utan att det ger mig ett skriande behov av det. Vissa saker i min kost kan jag dra ner på och klara mig med mer sällan men inte avstå för då blir begäret för stort. Vill kunna unna mig ibland det jag älskar även om det inte  är bästa valet för hälsan. Ex minska kolhydrater men inte förbjuda.
Och nu är jag redo att lyssna på vad i kosten som kan stärka min hälsa och få kroppen att må och fungera bättre. Ex mer fisk, rätt fett och andra knep.
Tanken är att jag ska försöka äta bort mina hudproblem istället för att medicinera med antibiotika. Och får man tro de som kan så ska det gå.

På torsdag är jag återigen redo för pildammarna efter en träningsfri vecka. (lite träning har det blivit på hemma plan – promenader och ett mer intensivt träningspass på egen hand.)

Visst ser valet lätt ut om man ska testa få bort hudproblem!? – kolla bild!


//Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar