torsdag 7 augusti 2014

Nytt samarbete med välkänd sjukgymnast och nytt super-redskap för mina klienter


Från och med augusti 2014 inleder PT Dan ett samarbete med Kaj Laserow - välkänd sjukgymnast OMT-3 och innovatör av hjälpmedel för sjukgymnaster :-)

Samarbetet startar med att från slutet av augusti kommer PT Dans klienter kunna träna med Vibrosphere® tillsammans med Dan. Vibrosphere® är väl använd i många stora idrottsklubbar så som Serie A klubben Inter och Spanska ligamästarna Atletico de Madrid samt Sevilla och Villarreal men även svenska mästarna Malmö FF samt Helsingborgs IF och Halmstad BK och även det svenska fotbollslandslaget har tillgång till Vibrosphere®.

Vibrosphere® var dessutom en favorit för Chefssjukgymnasten för det medicinska centret vid OS i London 2012. Hon använde Vibrosphere på sitt center i ’Olympic Village’  och tog dessutom med sig Vibrospheren till Loughborough University, Englands motsvarighet till GIH i Sverige, där de 50 sjukgymnaster som tog hand om idrottsskadorna vid OS laddade upp.

Vibrosphere har sin nytta i både funktionell träning och rehabiliterande träning.

Rickard Dahan, nuvarande sjukgymnast åt Svenska landslaget i fotboll - tidigare åt Malmö FF och svenska handbollslandslaget.
"Med Vibrosfären kan man på ett enkelt sätt fortsätta jobba med sitt funktionella tänk i övningarna och ändå stegra belastningen och svårighetsgraden rejält genom att addera två dimensioner till övningarna: proprioception och vibration. Vikten av en god proprioceptiv förmåga är väl dokumenterat. Syftet med vibrationerna är i detta fallet framför allt att öka den neuromuskulära funktionen. Fördelen är också att man enkelt kan kombinera övningar på Vibrosfären med annan utrustning; t ex Pilatesboll, dragapparat, Flowin platta, Kettlebells m m"

Fler utlåtande, studier och testpaket kommer att publiceras på bloggen inom kort. Vill ni redan nu boka testpaket för Vibrosphere® kontaktar ni mig via mail dan@ptdan.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar