tisdag 27 augusti 2013

Avslutad viktkamp 2013, PetraJag vann ett bättre liv!

Jaha då har jag klarat av 26 veckor... Hårda veckor med massa rolig och krävande träning. Jag har lärt mig så mycket och fått ut så mycket av det.
Jag mår så mycket bättre och är en annan person än då jag började. 
Mina mål har jag uppnått och även klarat så många flera. Jag har motat bort en massa hjärnspöken.

Under resan hit har jag klarat av en massa saker jag inte klarat innan. Eller vågat.

Jag har:
 • ·         Vägt mig och de inför en snygg vältränad ung man som jag annars tänkt skulle skratta ihjäl sig åt min vikt och mitt val av sätt att leva
 • ·         Skrivit ut min vikt och mått på en blogg.. offentligt för allmänheten
 • ·         Lagt in massa pinsamma bilder och sen dessutom inte skämts för dem
 • ·         Tränat och joggat framför stirrande människor. Och nu förstått att de flesta blir imponerade och de som tänker annat kan jag faktiskt tycka synd om numera. Om de inte har något bättre att ägna sina tankar åt så är det synd om dem
 • ·         Joggat 5 km
 • ·         Tränat massa pass i vecka och hela tiden blivit starkare och fått bättre kondition
 • ·         Mött massa nya människor som betytt och även kommer att betyda mycket för mig
 • ·         Vågat gå i linne trots mina stora överarmar
 • ·         Badat utomlands dagarna igenom och gått i bikini
 • ·         Vistats på stranden och badat/simmat
 • ·         Jag har tagit mig igenom svackor och felsteg med kost utan dåligt samvete
 • ·         Blivit starkare i min vilja och person
 • ·         Lärt mig tycka att jag faktiskt ser helt okej ut. (Nästan snygg, hihi)
 • ·         Acceptera var jag är men ändå sträva vidare mot de mål jag vill
 • ·         Insett att jag kan klara saker
 • ·         Vågat gå till en massör och dessutom stått avklädd i bara underkläder medan han granskade mina linjer
 • ·         Han har dessutom fått behandla mig..
 • ·         Kunnat knäppa bältet på planet och rest utan panikångest att jag ska få proppar på resan
 • ·         Kunnat fälla ner brickan framför mig på planet
 • ·         Handlat kläder på ”normal” storleks avdelningar och dessutom på Gina tricot
 • ·         Vågat åka både buss och tåg utan vara livrädd för att ta för mycket plats av de andras säte..
 • ·         Tränat på egen hand hemma och på resa/semester

Ja allt detta och jag skulle kunna rabbla upp mycket mera men då missar jag starten på del 2 i kväll.
Detta är en värdefull resa jag gjort och fortsättning kommer.

Så utvärderingen av denna del av viktkampen kan bara bli suverän. Jag har gått ner i vikt.. inte så mycket som det kunnat bli men med de förutsättningar jag haft de sista veckorna och hur jag skulle ha hanterat det tidigare så är detta en oerhörd förbättring. Men nu är det dags att tagga till som jag skrev ovan och jag känner att det är på väg. Jag har fått lite bättre struktur på vardagen igen och tagit itu med olika saker som stressat så nu är jag redo.
Avslutningspasset va tufft. Både på grund av trötthet men också på grund av att jag ätit totalt tokigt den senaste tiden. Magen är i olag och den tuffa träningen körde igång den rejält. Kräkningarna var nära hela tiden. Men min vana trogen.. jag kör på!

Då sa vi hejdå till några deltagare igår men idag kör vi igång igen med nya omgången med nya kamrater i gänget. Spännande. jag har redan träffat så många härliga människor genom detta och nu får man chansen att träffa fler!


Nu kör vi vidare mot nya mål och bort med flera kilo och massa hjärnspöken!

/Petra
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar