måndag 8 april 2013

Viktkampen - Invägning, Petra

Armhävningsrad i parken
Då har jag återvänt från min dvala. Eller är på väg i alla fall. Utslag klåda och halsfluss på det. Massa mediciner och olika försök att lindra symptom utan så gott resultat inledningsvis. Men nu händer det saker.. Jag börjar återhämta mig och idag var det dags att återvända till träningen. Det var också dags för invägning och mätning och en föreläsning om motivation. 
Sjukdomsperioden har varit tuff att ta sig igenom med motivationen på topp. Det har varit en tuff vecka med kosten. Inga bra val hemma och fy vad det är lätt att tycka synd om sig själv och på så sätt acceptera snedsteg gällande matval. Det blev ingen katastrof och det är inte ens i närheten av tidigare frossor i mat men kan kännas lite onödigt. Samtidigt är jag glad att jag klarade bestämma mig ändå och snabbt att NEJ,,, inte mera nu och tog itu med utsvävningarna efter endast några få dagars deppande och några portioner dajm och tobleronemousse. Inte bra med rester från kalas.

Så till resultatet. Jag hade satt upp mål att uppnå till den 30/3 men pga påsken blev vägning och mätning en vecka senare.
Målet att gå ner 6 kg.... klarade jag. Minus 7 kg!! Jag är supernöjd även om jag visst kan känna ett uns att om denna vecka inte hade varit.. så hade resultatet varit än bättre. Men bort.. sudda! Inga såna tankar. Jag är NÖJD!!

På sex veckor (7) har jag lyckats med följande minskningar.
Vikt - 7kg
Midja -10 cm
Stuss - 11 cm
Biceps - 3 cm
Vad - 1 cm

Jag ska nu när jag formulera nya mål för kommande 6 veckor tänker jag. Ska bli lite klurande. Vill ju såklart lyckas lika bra med kommande mål då jag uppnådde de jag satt denna gång. Sånär som på att ha någon fysisk aktivitet minst 30 min varje dag under perioden. En dag skippade jag... på sonens önskan. De kan väl va godkänt!?

Nu kör vi igång med en tävling. Vi ska samla poäng tillsammans med en lagkamrat. Poäng ges för bra val ex gällande mat och träning. Sämre val ger avdrag. Ska bli skoj och jag känner att det kan vara motiverande. Bli lite taggad. Egentligen vinner alla om man brukar allvar och samlar poäng. Själva vinsten man får kan väl vara kul men faktum är att om man jobbar med detta vinner vi hälsa! Och det är värt massor!

Träningen idag pratar vi knappt om.. såå tufft. Det märks att jag har jobbigt än av sömnbrist pga klåda och infektionen i kroppen med penicillinintag. Så jag kämpade och det va jobbigare än tidigare. Kroppen sa nej. Lyssnade men kämpade lite ändå. Nu lär jag sova gott inatt.

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar