lördag 18 maj 2013

Balans i träningen, PetraÄr det inte det ena problemet att det är svårt att hitta motivation så är det på andra hållet. Överdrivet tränande.
Det gäller att hitta en bra balans i sin träning och det är ju en enkel sak. Nja kanske inte. Jag har just nu i alla fall inga problem med motivation. Det går bra på den fronten men jag balanserar på kanten till att överdriva. Men efter ett samtal med Christoffer igår och ska ta ett kort snack med Dan också så tror jag ändå att jag har koll på läget. Och jag är tacksam till allt stöd jag får av underbara vänner och familj. Ni är guld värda!

Innan i min bakgrund har jag ju haft alla de varianter som kan tänkas av ätstörningar. Ortorexi är ju en variant med ett överdrivet tränande som viktminsknings metod. Jag är frisk från dessa sjukdomsvarianter.. men ack va de skrämmer mig att falla dit. Ser tecken och försöker motverka dem. Men det är väl så att jag genom att vara medveten om signalerna så motverkar jag dem och kan kontrollera mitt beteende. 
I alla fall är nu beslutet tagit att jag har två träningsfria dagar. Måndagar och fredagar. Sen kan jag köra på med mina pass i grupp. Utöver det måste jag inte ut och motionera men lite mera vardagsmotion kan man ha utan att de skadar. Lite fotboll med barnen på jobb, små promenader med hund och på jobb. Kolla bara på bilden vilka ljuvliga omständigheter jag kan vardagsmotionera under. 
Nä det är ingen fara. Jag ska inte bli beroende eller inte kunna hantera kost och motion på ett rimligt sätt. Jag kan! 

På söndag är det dags för Dan. Han kommer då och mäta och väga oss igen. Märkligt att man kan se fram emot det. Jag som skakade och mådde lite kass för 12 veckor sedan när man skulle ställa sig på vågen framför en ung, snygg och vältränad atletisk man. Nu bekommer det inte mig det minsta och att det är tresiffrigt på vågen, Strunt i det. Jag minskar ju hela tiden och mår bra. Bättre till och med än många där långt under mig på tvåsiffrigt. 
Dags på söndag också att checka av hur jag nått mina mål!

I fortsättningen vet jag inte om det är bra ide att skjutsa tränaren hem..... I alla fall ska jag hålla foderluckan stängd.
Råkade säga att jag har inte träningsvärk i benen längre... Det blev nog ett mål för honom att uppnå. Ge Petra träningsvärk.. Torsdagens pass gick ut mycket på benstyrka. Den känns som jag har ganska mycket av och ingen träningsvärk än i alla fall.. men att andas ner luft! DET GÅR INTE!!! Men men.. allt kommer.


Jag är grym! bara så alla vet.. hihi! 

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar