torsdag 2 maj 2013

Invägning och träning, Viktkampen 2013, Petra
Det var ytterligare en trevlig söndag trötthet till trots. Uteliv i min ålder ska nog undvikas fram på småtimmarna. En vän berättade snällt nog idag att - Du Petra, du är inte 20 längre. Det vet jag.. jag är ju 25;-). 
Det roliga då? Jo! Det var invägningsdag hos Dan! och ja.. det går bra! Jag gick ner ytterligare 2,7 kg. Och vissa ändringar på måttbandet också. Midjan minskar stadigt. Det gör då inget alls. 
En blandad känsla uppstod idag igen. Det är mycket såna nu i mitt liv. Det som känns så bra kan också vara jobbigt. För första gången sa inte den hemska fettprocentsmätaren ERROR!!!! Alldeles säkert har den ett fint namn men jag kör på fettprocentsmätaren. Den gav mig ett resultat! Och det var ju väldigt positivt att den behaga kunna mäta mina värden. Men värdet i sig är inget jag är glad över. 50% fett. Dan den glade varianten av honom.. inte slavdrivar varianten konstaterade kort att ja.. då vet vi vilka områden den mäter inom. Jag är alltså den fetaste som han mätt. Hmm.. snyft. 
Men om man nu vänder på tanken och tänker positivt! Då innebär det ju att jag har förbättrat mig. Att det har varit värre och det blir bättre. Vad är 50 procent mot vad det har varit? Inget. Allt är bättre än det var eller hur?!? Så jag tänker positivt att Oj va bra att det är 50 procent nu! 

Efter vägning och mätningarna så bar det av till Magistratsparken. Efter att ha sovit max 3 timmar så kändes det lite tufft att tänka "träna". Men det var riktigt skönt och härligt! 
Roliga övningar och att jobba i par och tre ihop var riktigt kul. En av övningarna har jag och barn på jobbet kört idag (måndag). En ny variant av tagen. En tagare, en försvarare och en som ska fångas. Härligt jobbigt. 
Antingen var Dan inte på slavdrivar humör eller så har jag blivit lite bättre på att klara hans pass. Kan ju erkänna att jag fasat lite för att träna med honom igen. Men härligt är det! Och kul hade vi. Härliga Sandra som jag tränade parövningar med skrattade hjärtligt när vi skulle trampa varandra på fötterna!
Även torsdagens pass med Christoffer kändes bra! Jag kämpade på och tycker jag presterar bättre än jag gjort innan. Känns som jag är rejält på gång igen. Lördagen bjöd på en härlig dag med nästan 1 mil avverkat till fots. Vårdag med Joinme på torget i Sjöbo. Det ska jag berätta mera om vid ett annat tillfälle.

Denna veckas uppdrag blir att räkna km jag lunkar på en vecka. 

Jag har tänkt jobba mot ett nytt mål! Känner inte att det är ett mål som måste uppnås. Men jag vill när jag är klar med viktkampen 2013 ha kommit ner i vikt så vågen visar tvåsifftrigt! Det ska jag kämpa mot. Det är 19,3 kg kvar och ca 20 veckor. Det kan gå. Men gör det inte det så är jag, nä ska jag vara nöjd oavsett. Jag ska ju leva gott längs resan och klara hålla det sen. Men allt är möjligt och det vore ett härligt resultat att gå i mål med!

Jag tänker hela tiden att mina inlägg ska bli kortare men ack vad det går dåligt! Jag vill bara dela med mig idag också av en tankevända som mitt huvud gjort under min tid sedan jag kom ur mina ätstörningar. 
Innan tänkte jag ex: om jag blir 40 år eller om jag vaknar i morgon och inte har dött under natten. Nu tänker jag: när jag blir pensionär. Jag har en framtidstro. Tror jag ska överleva och är inte längre säker på att jag ska äta mig till döds.  Utan nu tänker jag att träningen och det jag äter numera det ska ge mig många år extra att njuta av! 
En underbar tankevändning!

Kram Petra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar