fredag 13 september 2013

Löpteknik, PetraJaha då har man gått på en föreläsning om löpteknik. Ytterligare en sak som jag aldrig trodde väl att jag skulle kunna sätta upp på listan över saker jag gjort i mitt liv. Det blir många nya saker som hamnar där som inte ens funnits i mina tankar innan. Lite spännande och ibland lite roligt att tänka att jag.. Petra, snart 42 år, börjar tänka och göra saker som jag dessutom aldrig haft som mål. Det är mycket som kan ändras i ens liv och i ens mål och drömmar.
Min vana eller ovana trogen har jag lite svårt att vara helt seriös i alla sammanhang. Men det är väl lite de jag tänker kring ovan att när man hamnar inför nya situationer och nya termer i en ny värld som varit främmande för mig då måste man hantera det på något sätt. Jag skämtar visst….
Visst har jag tränat men aldrig på detta sätt och inte lika seriöst. Jag har väl svårt att ta till mig att jag är någon annanstans i livet nu och på väg på ett annat håll än tidigare. Eller i alla fall att jag är på väg mot ett gammalt mål men har valt en helt annan väg.
Löpteknik.. flygtid, löparknä osv.. Är inte ord som jag förknippar med mig själv. Det är termer som jag ser framför mig när jag ser en löpare ute på träning i skogen eller på tv där de springer ett maraton. Men jag… Petra.. den ständigt överviktiga, är inte någon jag ens trott skulle använda ett par löparskor och ta sig fram i högre tempo än max en powerwalk. Därför när jag satt där och lyssnade på Dan om hur man förbättrar sin teknik för at få ut mer av sin löpning, Bli bättre och snabbare då va det svårt att hålla sig för skratt. Och låta bli att skämta. Jag tror ju inte riktigt på att det är jag som kan få bättre flygtid ex.
En sak är säker… det var en tankeväckande föreläsning och minsann nyttig.
Det kommer också att bli spännande att få utlåtandet av Dan när han studerat filmen där vi visar upp vår fulländande löpteknik.. haha! Det blir nog en del att jobba med är jag rädd. Flyg längre, flaxa mindre, upp med huvudet etc..
Jag har ont ofta i baksida lår och även i en punkt i häcken.. När vi fick testa att springa på olika sätt med och utan skor ex. så kom jag på vissa saker jag gör och var problemet kanske egentligen kommer ifrån. Det kan ju exempelvis inte vara bra att springa med tårna invikta på ena foten för man har ont i dem. Blir man bara medveten om var man spänner sig kan man kanske motverka vissa problem.  Spännande! Exempelvis har min nacke blivit 100 gånger bättre sen jag fick massage och slutade med att springa och titta ner i marken för att undvika se hur långt det var kvar.

Nu mot Malmö för att träna och ikväll ska det inte bockas in några tår i skorna. Och jag ska undvika vissa övningar för att se om det underlättar i andra!

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar