onsdag 18 september 2013

Problemlösning! Petra- Viktkampen 2013Jag är säker nu.. Jag har hittat roten till det onda. Min fotled är det som bråkar med mig. Jag är helt säker. Det är ju inte direkt första tanken när det gör ont i häcken och baksidan på låret att det är foten som är boven. Men så är det.
Det både känns och det syntes också lite på filmen Dan fixade med vår löpteknik. Mina tår känns som de ska brytas och då viker jag in tårna. Vilket leder till en felaktig fotisättning och det ger en konstig utåtvinkling på knäet. Aj..
Nu har jag då medvetet trotsat smärtan lite i tårna för att testa hur det går och de funkar men ack det drar upp i fotleden. Jag får nog boka tiden hos doktorn. Denna fot bröt jag ju för ett antal många år sedan och det kan ju va något tokigt efter operationen där.
Hur som helst känns det i alla fall bättre med smärtan där än i häcken och lårmusklerna så jag fortsätter köra på och försöker träna upp fotleden så länge tills jag fått ett utlåtande.

Det kändes okej på träningen i måndags och jag kunde hyfsat bra till och med göra rusher det var mer orken som tog emot då och inte smärtan. Skönt! Övningarna Dan bjöd på då gav ändå mig lite styrkebesked att jag kan. 12 min uthållighet med olika rörelser klarade jag och mer därtill. Kändes riktigt bra. Även om jag tar det lite lugnt med sidohopp där det gör extra ont i fotleden.
Dan gick igenom filmerna med oss och wow.. jag dog inte av att se mig springa. Det såg nästa bra ut. Minsann imponerad över att jag kan och att det dessutom ser ganska bra ut! Haha

Igår gav jag mig på att försöka uppnå ett mål… att jogga 5 km spåret i skogen hemmavid. Det gick! Med backar och allt. Detta mål var satt till november och nu är det fixat! Yeah!

Vet inte om jag kan säga att de såg bra ut då när jag sprang/lunkade som när man ansträngde sig för att bli filmad men jag gjorde det och är sjukt stolt över mig själv!

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar