torsdag 21 mars 2013

Inneträning, Petra Tisdagen bjöd på en ny erfarenhet träningsmässigt för min del om man nu inte räknar alla gympapass under skolåren. De kan ju nästan räknas som preskriberade då det ligger ett antal år bakåt i tiden och eftersom jag aldrig då va motiverad och gjorde mycket av de som var avsett. Då var det pinsamt värre att utsätta sig för att inte klara allt de andra klarade eller att bli sist. Den känslan minns man än idag och den är inte superkul nu heller men nu kan man hantera det och ta styrka i det till och med. Hitta en vilja att bli bättre. Under skolåren va inte alla så peppande som i denna grupp inte. Då var det lättare att fly. Och det har jag väl fortsatt med under åren. Men inte nu längre. Det är väl vinsten med att ha blivit äldre och fått en annan insikt.

Inneträningen bjöd på olika moment där vi fick testa våra förmågor och styrka och uthållighet. Spännande och även detta helt otroligt men sant även roligt.

Stackars Christoffer har fått något att bita i minsann. Vi är aningen snackiga och sprudlande mellan övningarna och har mycket frågor. Det är högt i tak och alla glada skratt gör träningarna så roliga.
Mitt i allt detta ska han lyckas hålla igång oss och det är kanske en utmaning för honom.
Kvällen igår bjöd på en del pinsamheter och jag kan erkänna att jag bidrog med någon i detta sammanhang – det är inte lätt när man låter käften glappa utan att se till att hjärnan är inkopplad. Kan ju delge er en lite del av det hela och sen får vi väl se om det går att ta till sig det roliga i det hela… Vi pratade träningsresor och huruvida man måste vara i god kondition eller inte för att resa med på sådana. Kort sagt… så myntade jag ett nytt begrepp som gav den del goda skratt åt mina medtränande kompisar. Fit-resor! Ja det kan ju nog alla förstå hur tokigt det kan bli….
Hur som haver för att återkoppla efter denna lilla utsvävning då minnet från händelsen igår pockade på så tillbaka till Christoffer. Han säger mellan varven – kan ni skratta och prata så är väl träningen för enkel..
Ja vi har kul och vi kan tappa fokus lite. Men jag tror alla som ser oss kan skriva under på att  när det sen gäller så är vi så taggade och fokuserade. Man kan knappt tro att det är samma personer som någon sekund innan skrattade och pratade livfullt som med motiverad blick och ett jävlaranamma tar sig an uppgifterna på största allvar.  De är häftigt att se.

Och nu vet vi i gruppen att alla goda ting som tidigare var 3 numera är 4. Och att de blir utökade och mer omfattande från gång till gång.  Alla moment på cirkelträningen igår skulle göras 4 gånger och varje moment utökades i tid för varje runda. Det svettades och pustades rejält igår. En utmaning som vi får ta itu med är väl att jobba för att nå de ca 11 minuter som en i tidigare viktkampen klarat sitta i Jägarsits. (tror det heter så).  2 min skulle nog gå.. men.. ajjj.. Kanske något att sätta som mål när de är dags att revidera och sätta nya om någon vecka.

I morgon kör vi pildammarna igen! Inneträning eller uteträning?
Jag gillar båda och ser variation som ett bra alternativ för min del i framtiden för att känna att det är kul att fortsätta träna då de blir variation.
// Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar