tisdag 13 maj 2014

Falling in between - Erica

Först och främst HOPPAS jag att alla såg Eurovision i lördags som var ett av det mest historiska som hänt, EVER. Jag tyckte absolut inte låten var en bästa och att det var väldigt politisk korrekt att rösta på Conchita Wurst men är ändå impad av att Europa gjorde det. Min favorit var helt klart Nederländerna eller Danmark.
Min helg spenderade jag i Halmstad, i en fin lite sommarstuga. Ganska skönt att komma iväg. Det som kan upplevas som jobbigt när man åker iväg någonstans som inte är hemma och bekvämt, är det här med träning. Man vill inte att den ska bli påverkad var man än är men tyvärr är det väldigt lätt att det blir så. Jag har 4 tips som jag brukar tänka på då jag ska iväg:

1. PLANERING – redan på måndagen planerar jag alla mina pass under veckan så jag vet vad och när jag ska träna. Absolut inte hugget i sten men då har man ändå en hyfsad koll på vilka dagar man förväntas göra sina pass.

2. PLANERING NR 2 – jag brukar oftast försöka köra de pass som involverar till exempel gym eller andra gruppträningar under de dagar jag INTE är iväg. Det vill säga att jag oftast brukar ”spara” löpningen och PWs till helgen om det till exempel är en helg jag ska vara iväg. Dels för att det är enklare och utföra samt att man kan ta PWs med de personer man är med, för vem gillar inte att gå ut och gå en runda? Men det är klart att man kan kolla upp gym etc om det är så att det är ett alternativ.

3. BERÄTTA – Jag har gjort det till en vana att berätta för personen/personerna jag är med att det här MÅSTE jag göra i helgen så att även de är beredda på det. Dels för att ge pepp om man känner sig otaggad och så för att om man själv säger det högt blir det mer ”verkligt” och man faktiskt gör det.

4. LYSSNA PÅ DIG SJÄLV – har du kört hårt hela veckan behöver du inte döda dig själv under helgen. Du kan köra alla dina pass under veckan och sedan vila under helgen. Du måste lyssna på dig själv och veta vad DU orkar och VILL. Det är dock lättare att bevara motivationen om man är mer än en person.

Jag satte för övrigt PB i helgen och sprang 4,35 km på 30 min. Inte så mycket för världsfreden men för mig som inte har kunnat springa hyfsat på länge är jag ändå ganska stolt men det ska definitivt bli bättre!

Bilder kommer från helgen, Halmstad är ändå ganska fint må jag säga! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar