söndag 2 juni 2013

Ringsjön runt


Lördagen bjöd på Ringsjön runt. 12,5 mil på cykel på drygt 4 timmar.
Loppet hade sin startpunkt i Höör och sträckte sig sedan vidare runt omkring Ringsjön för att sedan 12,5 mil senare ha sitt mål i Höör igen.

Jag cyklade tillsammans med Patric och vi hade ett bra samarbete genom hela loppet. Vi ställde in en intervalltimer på 1 minut där vi växlade vem som låg först och drog hela tiden. Det var första gången jag cyklade ett lopp och jag har väldigt liten erfarenhet av att "ligga på rulle" sedan tidigare, vilket gav mig en ny erfarenhet. Det var riktigt kul och gick mycket snabbare än om man ska cykla ensam såklart.

Mitt lopp gick väldigt bra under ca 8,6 mil, sedan fick jag stora mängder mjölksyra i låren och hade stora problem att kunna hänga med Patric speciellt i uppförsbackarna. Min kraftiga mjölksyra hängde i i ca 5-10 km innan den började lugna ned sig lite igen. Men då hade vi ändå 3 mil kvar.
Jag fick kämpa oerhört med mjölksyran så snart vi kom till en backe, men när vi passerat 11 mil började jag återfå lite krafter och kunde lägga mig uppe och dra en hel del igen. Med den ökade farten kom också krampkänning i framsida låret (jag bara kände att när som helst bryter krampen ut!) Men som tur var klarade jag mig från kramp och när vi slutligen kom i mål kunde jag efter ca 10 minuters illamående känna mig väldigt nöjd!!

Trots att det var jobbigt och skapade mycket smärta känns det ändå som att jag fick blodad tand och kommer att ställa upp i en hel del mer cykellopp i framtiden. Och nu blev jag ännu mer imponerad över hur cyklisterna i Tour de France klarar av att ens genomföra Touren och än mer imponerad över deras resultat!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar