onsdag 15 juni 2011

Rockring som träning?

Vill ni återuppväcka gamla barndomsminnen samtidigt som ni får en okej träning?

Min mor köpte en rockring till sig själv och den var jag ju tvungen att testa när jag var hemma.


Så hur upplevde jag den?
Jag har väl aldrig direkt använt mig av en sådan ens när jag var mindre, så tekniken fanns inte helt naturligt och gissar att det såg aningen roligt ut till att börja med ;-)
Starten var alltså svår men när man väl fått in tekniken flöt det på bra. Det var dock väldigt svårt att få den uppåt igen när den började gå mot höfterna, men det är ju bara att träna på det med!

Hur bra träning?
Jag blev ordentligt varm i hela kroppen och magen fick sig en rejäl omgång. Kan även hjälpa till lite med att mjuka upp musklerna runt höftleden och starta blodcirkulationen runt om och ned i benen. Kan användas för såväl elittränande till glad motionär, dock med lite olika förutsättningar/syften och resultat.

Rekommenderar er som vill ha kul och lite annorlunda träning att köpa en!


Kom bara ihåg att trots det är svårare åt ena hållet så försök lär er åt båda så ni kan använda halva tiden åt ena hållet och halva tiden åt det andra, kan annars orsaka ojämnheter mellan sidorna i styrkeväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar