tisdag 5 april 2011

Hjärtats välmående!Kroppen och framförallt hjärtat behöver jobba för att må bra. Det bästa sättet att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar är att röra på sig. 30 minuter 5-7 dagar/vecka är det rekommenderade för att minska risken markant med dessa sjukdomar.
Med att röra på sig menar jag i den ansträngningsgrad på ungefär 60% av er max-puls. Det motsvarar i sin tur att ni ska vara lätt andfådda men fortfarande kunna prata hela meningar utan problem. Kan också tillägga att det inte behöver vara 30 sammanhängande minuter.
Ett exempel på hur en dag kan se ut är: 10 min promenad på morgonen 10 min cykling mitt på dagen och avsluta med 10 min lövkrattning på eftermiddagen, det är en perfekt dag för hjärtat. Glöm bara inte att det ska vara såpass ansträngande att ni får en pulshöjning och lite "flås" i andningen.
Det är inte speciellt hård träning, men om ni följer det så kommer er hälsa förbättras och hållas god i framtiden. Finns redan annan träning i er vardag så komplettera gärna med det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar