tisdag 26 april 2011

SMARTA mål!

Teckna ned ett SMART mål inför träningen!
För att öka chansen betydligt att lyckas med era träningsmål ska ni göra dem så detaljerade och realistiska som möjligt.
Därför ska ni starta med att skriva ned mål som är SMARTA, det kommer hjälpa er att lättare få motivation och se progression i träningen och hålla träningen vid liv en längre tid.
Med smarta mål menar jag att det ska vara:
S = Specifikt, inte ”jag vill bli sundare” utan istället, Jag vill springa 10 km, Jag ska väga 5 kg mindre, Jag vill klara 10 chins osv.
M = Mätbart, inte ”jag vil bli mer fit”, utan istället, Jag vill minska i fett% ta sen reda på din fett% och sätt upp en ny siffra du vill nå. Eller Jag vill kunna springa 5 km på 23 minuter, jag vill väga 65 kilo osv.
A = Attraktivt, det ska vara något du verkligen vill och känner att du mår bättre av att nå.
R = Realistiskt, 10 kg vikt tapp på 1 månad är inte realistiskt och kommer därför inte nås och du tappar motivationen. Försök istället komma fram till ett mål du tror är realistiskt, når du målet är det lättare att fortsätta med nya mål och hela tiden utvecklas. Undvik dock för lätta mål!
T = Tidsbestämt, sätt alltid ut ett datum där du ska ha nått målet då du annars riskerar att aldrig bli klar då du kan göra det ”imorgon” istället.
A = Aggressivt, det ska som sagt vara något du verkligen vill och kommer att behöva kämpa lite för att nå!

Nu är det bara följa mallen och sen köra hårt! Jag kommer lägga upp mina nya SMARTA mål senare under dagen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar