måndag 18 april 2011

Träningsupplägg del 2

Eftersom det är förbrännings träning jag vill åt så börjar jag mitt upplägg med att notera:

Sömn:
Minimum 8 timmar sömn, ska man upp tidigt så lägger man sig tidigt helt enkelt!
När man tränar så bryts musklerna ned för att sedan genom mat och vila byggas upp för att bli större och starkare, saknas något av sömn eller mat så kommer musklerna bara fortsätta brytas ned och aldrig riktigt byggas upp till det mål man har (undantag finns naturligtvis, men det kommer att ta onödigt lång tid att nå de resultaten om man fuskar med vila och kost). När man dessutom tränar extra hårt är det extra viktigt med dessa 2 delar då man annars kan riskera överträning.Kost:
Dra ned på "onödiga kalorier", alltså behöver man inte ta den där lilla ensamma kakbiten eller smaka på chipspåsen någon annan äter. Kan även byta ut drycken man dricker mot vatten istället! Ge generöst de extra kalorierna till alla andra som inte har samma önskan/vilja att förbränna fett :-)
Där tillkommer ju flertalet andra detaljer också såklart, men i själva verket så vill jag äta efter kostcirkeln och försöka i möjligaste mån hålla mig till:
1 knytnäve proteiner, såsom kött osv.
1 knytnäve kolhydrater, såsom potatis, pasta, bulgur osv.
2 knytnävar Grönsaker, såsom tomat, gurka, broccoli osv.
Och inte glömma att även få i sig fett! Det finns massor med nyttiga fetter i bland annat fisk, ägg (då gulan framförallt), nötter, solroskärnor, oljor osv. Men kommer samtidigt vara noga med att inte överkonsumera dessa delar då det innehåller mycket kcal.

Eftersom det är för att tappa i fett % men behålla muskelmassa kommer jag öka intaget av proteiner. Framförallt i frukost och mellanmål. Proteiner tillför kroppen mycket massa och mättnad i maten men massan har ett lågt energi innehåll så man kan äta en hel del utan att få i sig för mycket kcal. Samtidigt är ju proteiner musklernas byggstenar, så när man äter ett underskott på energi om dagarna vill man ju se till att få i sig ordentligt med proteiner då man annars riskerar att kroppen förbränner muskelmassa istället för fett.


Extra träning/förbränning:
Gå! När jag har tid så ska jag gå så mycket som möjligt. Undvika att ta bussen om det är en realistisk gångsträcka, eller gå av bussen en hållplats innan. Väntar jag på bussen som kommer om ett antal minuter hinner jag ju faktiskt gå till nästa hållplats istället för att vänta på samma plats. Gå i alla trappor jag hittar, stå upp när jag ser en stund på tv:n kanske. Ja alla dessa småsaker ökar hur mycket energi jag förbränner varje dag vilket i sin tur leder till ett större energiunderskott om jag fortsätter äta samma mat, och det i sin tur leder till viktnedgång :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar