tisdag 19 april 2011

Träningsupplägg del 3

Steg 3 blir att designa hur en vecka kommer att se ut! Det är som sagt för att förbränna fett jag gör upplägget vilket tvingar mig till att lägga in träning med hög puls.
(Dessa två redskap här under kommer alltså att bli mina trognaste vänner tillsammans med min pulsklocka såklart!:)

Jag kommer som jag nämnde innan att lägga mig och sova lite tidigare än normalt vilket möjliggör för att starta dagen med en löp eller cykeltur. Dagen startar alltså med ett konditionspass (frukost först), varefter jag kommer att träna styrka på eftermiddagen.

Så vad jag tänkte mig för mina framtida fem veckor är:
Måndag, Morgonpass cykling/löpning 40-60min, Eftermiddagen Cirkelträning-styrka
Tisdag, Morgonpass cykling/löpning 40-60 min, Eftermiddagen Styrkepass
Onsdag, Morgonpass cykling/löpning 40-60 min, Eftermiddagen Cirkelträning
Torsdag, Ledig morgon, Kettlebell pass eftermiddag
Fredag, Ledig dag!
Lördag, Morgonpass cykling/löpning 40-60 min + Styrketräning - tidsträning
Söndag, Ledig dag!

Varför jag inte slår samman båda passen direkt efter varandra till ett långt pass utan istället delar upp passen på två olika tidpunkter har en anledning. Nämligen efterförbränningen! Efter ett träningspass ligger förbränningsnivån i kroppen högt i någon timme innan det dalar ner till normal förbränning igen. Om man då tar båda passen direkt efter varandra får jag endast ett sådant läge per dag medan om jag tränar vid två helt olika tillfällen uppstår dubbelt så mycket ”bonus” förbränning per dag!
Imorgon får ni ta del mer av hur de olika träningspassen kan se ut :-)Ps. Jag rekommenderar inte att ni utan träningsvana börjar med 2 pass per dag. Det tar tid att bygga kroppen såpass mottaglig för träning att ni tjänar på mer än 2-4 pass/vecka. Man ska börja efter förutsättningar och utveckla kroppen stegvis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar