måndag 9 maj 2011

Blåst Vs. Cykling

Under förmiddagen cyklade jag en runda på 1,5 mil. Den första biten gick ganska lätt tyckte jag, och jag var riktigt nöjd med min fart och puls.
Därefter svängde det ganska rejält och jag cyklade i stort sett rakt åt andra hållet, rakt in i vinden. Då förstod jag dels varför det hade gått så lätt första biten och insåg även att det kommer bli kämpigt en stund nu. Dessutom öppnade sig landskapet till stora fält, och helt plötsligt minskade farten från ganska goda 35-44 km/h till ringa 20-25 km/h. Inte nog med att det gick saktare utan det blev genast hemskt mycket jobbigare.

Det värsta var när jag kom till en nerförsbacke där jag normalt ganska lätt håller en hastighet omkring 45 km/h och idag fick jag trampa ordentligt och krypa ihop för att nå 25 km/h i samma nerförsbacke.

Men jag tyckte ändå det var ganska kul att känna på den danska vinden ordentligt, för jag fick ju väldigt mycket extra träning helt gratis när jag ändå tränade.

Kan det bli bättre än så? ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar