fredag 20 maj 2011

Köpenhamns enda backe??

Jag har saknat backar att använda i mina träningspass, men utan framgång letat. Jag hade nästan givit upp då hela Köpenhamn tycktes vara platt. Men så en dag fann jag den här lilla backen i en park. Den är inte mer än 40 meter men räcker gott och väl till att bli utmattad i (Fråga bara min kund Åsa som hittills är den enda lycklige "backtestaren" ;-).

Dessa bilder tog jag under vårt träningspass i torsdags när "idioten" genomfördes.
Backar är ett helt underbart träningsredskap som kan ge fantastiskt bra träning. Benmusklerna stärks och man kommer att kunna utveckla bla farten i sin vanliga löpning. Lägg därtill den extremt höga pulsen som bidrar till effektiv fettförbränning!
Vad kan man då göra i en backe? Naturligtvis kan man sprinta upp, hoppa olika typer av hopp, dra saker uppför, bära tunga saker uppför eller kanske sprinta ännu mer.

Sen finns det som sagt en övning som kallas "idioten", då drar man ett antal streck i backen, startar sen nedifrån början av backen och ska fram och tillbaka till alla streck man dragit. Då naturligtvis på så snabb tid som möjligt!
Tror Åsa tyckte den var lite jobbig som avslutning på passet, 4 gånger "Idioten" efter varandra (trots den korta vilan hon fick ;-)
Rekommenderas varmhjärtat som en effektiv, hård och kul träningsmetod. Så ut och testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar