tisdag 10 maj 2011

Fotbollsträning i Köpenhamn!

Idag hade jag ett pass med ett fotbollslag i Köpenhamn. Med på passet var lite drygt 20 fotbollsspelare som fick kämpa ordentligt i ca 35 minuter då jag höll i inledningen av deras träning.

Nu var det inte dessa herrar jag tränade men ungefär såhär såg det ut vissa stunder under vår träning (glömde nämligen ta bild själv tyvärr).


Jag hade fått i uppdrag av deras tränare att göra ett specialanpassat program som lagets spelare kunde träna på själva. Det skulle ta runt 30 minuter lite drygt och vara med fokus på att utveckla fysiken som gör dem till bättre fotbollsspelare och samtidigt minska de framtida skadorna.

Så jag tog mig då tid att analysera en fotbollsspelares rörelser på planen och i vilka muskler de behöver vara starka / uthålliga / smidiga / explosiva. Därefter komponerade jag ihop ett program som jag tyckte skulle matcha deras behov mycket bra.

Kan lova att de blev riktigt trötta och verkade också väldigt nöjda med träningen. De tyckte även det var väldigt kul då de inte var vad de brukade träna utan lite nya tankesätt.

Efter passet körde de vidare med fotbollen och jag stannade kvar och svarade individuellt på frågor om bl.a deras skador osv.

Även jag tyckte detta var riktigt kul och funderar nu starkt på att försöka ta mig ut till andra klubbar och få träna dem fysiskt :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar