tisdag 31 maj 2011

Cykel test!

Idag har det gått 1 månad lite drygt sedan jag gjorde mitt förra cykeltest på en runda som var exakt 10 km. Så imorse innan vi började den långa resan till Värmland var det dags igen. Som tur var var det i stort sett likadant väder båda tillfällena så testet kunde göras på ett bra sätt.

Förra tillfället hade jag de här värdena.

Distans 10 km
Tid, 20 min 48 sekunder
Medelfart, 28,8 km/h
Medelpuls, 167 bpm
Maxfart, 36,6 km/h
Maxpuls, 185 bpm

Idag hade jag dessa värdena.

Distans 10 km
Tid, 18 min 59 sekunder
Medelfart, 31,6 km/h
Medelpuls, 171 bpm
Maxfart, 37,4 km/h
Maxpuls 183 bpm

Alltså har min tid förbättrats med nästan 2 minuter på en månad vilket jag är riktigt nöjd med! Man kan också se att jag klarat att hålla min puls på en högre nivå och pressat mig hårdare, vilket tyder på att den högintensiva träningen utvecklat min mjölksyretröskel på ett positivt sätt. Jag är mycket nöjd med resultatet :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar